Helaas is bekend geworden dat er dit jaar geen Zomerfeesten zullen plaats vinden in Kronenberg. Hiermee komt een einde aan een bijna 100 jaar oude traditie.

De zomerfeesten van Kronenberg kent een rijke geschiedenis:
PAROCHIEFEESTEN
Het feest werd in 1932 voor het eerst gehouden ter financiering van de plaatselijke kerk. Belangrijkste evenement in die jaren was een regionaal voetbaltoernooi. Het feest groeide in de jaren ’70 uit tot een regionaal feest met bijzondere onderdelen als stuntshows, demonstraties en nationale artiesten.

OOGSTCORSO
Na 47 jaar “Parochiefeesten” werd er in 1979 voor een drastische wending in de opzet van het feest gekozen en werd het feest omgedoopt tot “Oogstcorso”.

Er werd een folkloristische optocht georganiseerd, gekoppeld aan een groots programma waarin de oogst en oude ambachten centraal stonden. Het feest trok jaarlijks zo’n tienduizend bezoekers vanuit de regio en ver daarbuiten. In 1998 trok de laatste Oogstoptocht door Kronenberg en ging het feest enkele jaren verder onder de naam “Oogstfeest”.

ZOMERFEEST
In 2004 werd het feest door een hele nieuwe lichting enthousiaste organisatoren omgedoopt tot “Zomerfeest”.
Standaard begon het zomerfeest op de donderdagavond met, één van de oudste onderdelen van het feest, de kienavond. Op de vrijdag- en de zaterdagavond kwamen mensen vanuit de gehele regio genieten van het scala aan bands en artiesten die het podium zullen betreden.
En dat was een hele mooie opwarmer op weg naar het belangrijkste onderdeel van het zomerfeest van de laatste jaren, namelijk de 6-kamp! Vele (vriendengroepen) zijn op de zondagmiddag in de ban van dit spektakel.  Vorig jaar,2014, dus voor de laatste maal!
Kronenberg zal dus een stukje rustiger worden.

Enkele vrijwilligers van de Zomerfeesten hebben zich vol overgave in een nieuwe activiteit gestort namelijk Baas van Horst aan de Maas. Een zeskamp waar teams uit alle kernen van de gemeente strijden om de titel ‘Baas van Horst aan de Maas’. Inmiddels heeft hiervan de eerste editie plaatsgevonden op 16 mei 2015.