Fanfare Monte Corona organiseert
D-examen in de kerk

Een bijzonder concert in de kerk van Kronenberg op woensdag 6 juli a.s. De muziekopleiding van fanfare Monte Corona, Via Corona heeft dit jaar maar liefst twee saxofoonleerlingen die hun D-examen doen. Het D-examen is het hoogst haalbare examen voor een amateur muzikant. Onderdeel van het D-examen is een openbaar concert waarin de examenkandidaten een aantal (solo)stukken laten horen.

guus en anouk kerkAnouk Aerts op altsax en Guus Aerts op sopraansax behoren allebei tot de Kronenbergse Aertsfamilie van wie er maar liefst 12 spelend lid zijn bij fanfare Monte Corona. Anouk en Guus zijn saxofoonleerlingen van Geert Nellen en zij worden begeleid door de fanfare uit Kronenberg & Evertsoord ol.v. Geert Jacobs.

De solo’s zijn Valse Vanité (Rudy Wiedoeft) en Perquena Czarda (Pedro Itturalde). Met slagwerkbegeleiding spelen zij het Amerikaanse werk Duo for Saxophone and Percussion van Russell Peterson, een primeur in Europa. Als laatste een saxofoonkwartet op het oksaal.

Kortom, een bijzonder concert. Zeker voor Anouk en Guus en ook voor het publiek. U bent van harte welkom om deze talentvolle saxofonisten te horen schitteren!

Aanvang 20:00 uur, de toegang is gratis.