Kronenbergse fans genieten tijdens historische seizoenafsluiting Bundesliga

Afgelopen zaterdag vertrokken ruim 200 personen vanuit Kronenberg = Oranje richting Mönchengladbach voor het treffen tussen Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg. Voor aanvang wisten we al dat dit een historische wedstrijd ging worden aangezien Augsburg voor het eerst in de clubhistorie Europees voetbal kon bereiken en BMG reeds geplaatst was voor de Champions League. Voor het vertrek stond ons al de eerste verrassing te wachten. Niemand minder dan Paul Verhaegh zelf ging vanuit Kronenberg met de bus mee en had natuurlijk alle tijd voor de supporters.

Ruim voor aanvang van de wedstrijd waren we in het stadion aanwezig waardoor de biertjes en de schnitzels uitgebreid getest werden. Na de culinaire test was het tijd om ons plekje in het stadion op te zoeken. Het uitvak was met 2600 Augsburg fans uitverkocht en met name de fanatieke aanhang had er zin in. Het uitvak werd door middel van rookbommen voorzien van de Rood Wit Groene kleuren en er werd ook een mooie sfeeractie vanuit de Nordkurve van BMG zichtbaar. Het stadion was met 54010 zo goed als uitverkocht.

De eerste helft was erg matig en Augsburg kwam ondanks het veldoverwicht op achterstand. In de 2e helft kwam BMG met 10 man te staan en dat was voor Augsburg aanleiding om de gashendel vol open te zetten. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker en oud PSV-er Matavs zorgde daarna voor de verdiende 2 – 1. In de slotseconde werd het zelfs 3 – 1 voor Augsburg en het uitvak ontplofte van vreugde. Voor het eerst in de Historie gaat FC Augsburg met aanvoerder Paul Verhaegh Europa in! Diverse fans uit Kronenberg werden omhelsd door de Duitsers en er werd een mooie feestje gevierd in het stadion met jong en oud. Na afloop van de vreugdedansjes vertrokken de 4 bussen vol enthousiast supporters weer terug naar Kronenberg. Hier werd onder het genot van een biertje en een frietje van de Bebo nagenoten van deze historische middag. Namens Kronenberg = Oranje willen we iedereen bedanken voor het mede mogelijk maken van deze toffe trip!