Ed Claassens wordt hoofdtrainer SV Kronenberg in het nieuwe seizoen
In de zoektocht naar een opvolger voor Wilgert Janssen lag de oplossing wel erg dichtbij. Ed Claassens (46 jaar) is sinds een half jaar weer actief bij de club waar hij in zijn jeugdjaren heeft gevoetbald. Als 15-jarige ging hij bij VVV-Venlo voetballen, waar hij ook een tijdje deel uitmaakte van de selectie. Zijn trainersloopbaan begon al op jonge leeftijd als hoofdtrainer van Montagnards en RKMSV uit Meijel waar hij mooie jaren beleefde. Vervolgens heeft hij diverse teams in de jeugdopleiding van VVV-Venlo getraind. De laatste drie jaar was hij hoofd jeugdopleiding van Venlosche Boys en dit seizoen is hij weer bij SV Kronenberg in de luwte begonnen als lid van de technische commissie.
Ed Claassens: “De sfeer en de beleving bij de club hebben mij positief verrast. En de profielschets die de spelers opstelden hebben er voor gezorgd dat ik deze stap wil zetten. Wat is er dan eigenlijk mooier om voor je eigen club in je eigen dorp het eerste team te gaan trainen.”
Theo Herraets: “Als SV Kronenberg vinden we het fantastisch dat Ed volgend seizoen hoofdtrainer wil worden. Een trainer met zoveel ervaring en in bezit van het diploma trainer/coach 1 krijg je niet zo snel als 5e klasser. De weg die Wilgert Janssen heeft ingeslagen, gaan we hiermee zeker voortzetten. Ed heeft hier ooit nog de D1 onder zijn hoede gehad met o.a. onze aanvoerder Nico Leijsten. Het is geweldig om te zien dat deze jongens, na bij grotere clubs succesvol te zijn geweest, weer terugkomen bij SV Kronenberg. Wie weet waar dit avontuur ons brengt.”