Winterwandeling

Vijfde winterwandeling Kronenberg

Op dinsdag 27 december 2016 aanstaande zal de vijfde Winterwandeling in Kronenberg plaatsvinden.  Samen met de kinderen of kleinkinderen even lekker naar buiten. Op een gezonde en leuke en sportieve wijze het jaar afsluiten na de kerstdagen. Iedereen kan meedoen! Heeft u ook even behoefte aan wat beweging of wat frisse lucht, kom dan naar Kronenberg.

Vanaf 12.30 kunt u vanaf het Sportpark aan de Meerweg starten voor een heerlijke wandeling door de omgeving. De tocht voert u langs de mooie open velden van Kronenberg en wordt voortgezet door de nabij gelegen bossen van het sportpark.  Na afloop van de ca. 7 km lange wandeling staat een heerlijke warme erwtensoep voor u klaar! Voor de kleintjes hebben we heerlijke warme chocomel.

Noteer alvast in uw agenda;
5de Winterwandeling Kronenberg
Dinsdag 27 december

Inschrijven van 12.30 – 14.00 uur
Sportpark De Heesbergen
Meerweg 71, Kronenberg
Inschrijfgeld € 3,50 p.p.

 


Kronenberg Winterwandeling 2015

De winterwandeling is ook dit jaar weer boven verwachting goed verlopen! Tijdens de voorbereidingen hebben we hagelbuien en regen op ons dak gehad! Echter op zondag 27 december was het weer lenteachtig. Vanaf 12.30 gingen de eerste wandelaars op pad voor en mooie tocht van ca. 5,5 kilometer door de bossen van Kronenberg. Al snel werd duidelijk dat ook dit jaar vele wandelaar zouden volgen. Het zonnetje scheen, de temperatuur was heerlijk, kortom ideale omstandigheden om na de Kerstdagen even de benen te strekken. Uiteindelijk mochten we meer dan 150 deelnemers verwelkomen. De route lag er prima bij, alleen het laatste traject was behoorlijk nat en daar werden alle wandelaars even op de proef gesteld. Uiteindelijk kwam iedereen tevreden terug in de kantine van SV Kronenberg waar een heerlijke erwtensoep klaar stond. Hier werd dan ook volop van gesmuld.

Voor 3 wandelgroepjes, die de meeste antwoorden juist hadden ingevuld zijn ook nog 3 tegoedbonnen van onze sponsor A-Z Barbecue en Gourmetservice gewonnen. De winnaars komen dit jaar uit Baarlo, Koningslust en Sevenum. Inmiddels zijn de winnaars ingelicht en zij zullen de tegoedbon binnenkort overhandigd krijgen.

Rest ons als laatste alle deelnemers, onze sponsoren; AZ Barbecue en Van Enckevort Groothandel BV te bedanken. Daarnaast Guus Aerts, Ger Hoogers en Annet Huijs voor het doen slagen van de winterwandeling.

Tot 27 december 2016!


 

Wandelen is gezond, maar doe er wel iets bij!

Wandelen in groepsverband leidt tot een daling van bloeddruk, hartslag in rust, lichaamsvet en cholesterol. Ook hebben wandelaars een betere longfunctie en voelen ze zich lichamelijk fitter en zijn minder gedeprimeerd dan toen de wandelschoenen nog in de meterkast stonden.

Op zich niets nieuws. Dat wandelen gezond is, is bekend. Dat wandelen in een groep motiverend werkt voor de deelnemers, ook. Wie met een clubje de paden op gaat, zal eerder geneigd zijn van de bank te komen dan mensen die in hun eentje eropuit trekken.

Is wandelen beter dan andere vormen van beweging?
Dat hangt sterk af van wat je wilt bereiken.
Wetenschappers analyseerden daarvoor 42 wandelstudies uit veertien landen. In de onderzochte studies wandelden deelnemers minstens een uur achtereen gedurende een langere periode, werd er buiten gelopen, in groepsverband en onder begeleiding.

De gevonden effecten op de gezondheid bleken zoals verwacht groot. Wandelen heeft nog een voordeel boven andere sporten: het veroorzaakt nauwelijks blessures of verwondingen. De onderzoekers troffen in alle studies een enkele verwonding door struikelpartijen. Daarmee vormen wandelclubs het beste gremium voor een betere gezondheid, aldus de studie.

Cholesterol
Wandelen kan helpen cholesterol te verlagen, maar bijvoorbeeld ouderen willen misschien ook trainen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Dan moeten ook de spierkracht en het coördinatievermogen worden getraind. Dat gebeurt onvoldoende met wandelen alleen.

Voor jongeren vergt alleen wandelen over het algemeen te weinig inspanning om zoden aan de dijk te zetten. ‘Voor 80-plussers is wandelen per definitie een matig intensieve bezigheid. Voor twintigers is het laagintensief’. Voor deze categorie heeft wandelen daardoor minder effect.

Bewegen is altijd beter dan inactiviteit
Een ding staat vast: ‘Bewegen is altijd beter dan inactiviteit.’ Maar dat wisten we eigenlijk al.


 

Nog geen commentaren

Geef een reactie